6 - 8 år Mikro

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
6 - 8 år
Mødedag/tid: 
Lørdag i lige uger fra kl. 10 - 14
Ledere: 
Karin
Anders
Jacob, spiser Rösti

6 - 8 år

Hvordan forgår det normalt på en lørdag fomiddag med spejder aktivitet for mikrospejdere hos Holmespejderne? 

Vi starter aktiviteten med at samles i en cirkel, og dagens program bliver gennemgået. Ofte synger vi også en sang. 

Vi leger en leg og går i gang med dagens aktivitteter. 

De aktiviteter vi laver spænder meget vidt, men de er tilpasset til at vi altid er ude. De aktiviteter vi laver om vinteren, vil derfor typisk indbefatte meget bevægelse. Hvad vi skal lave, vil altid være beskrevet inde på hjemmesiden for de næste par gange.  Vi tager også udgangspunkt i den natur der omgiver os.

Af aktiviteter vi tidligere har lavet kan vi bl.a. nævne: Kanotur på Aarhus Å, orientering efter kort og GPS, øve brug og sikkerhed omkring dolk og sav, bygge med rafter, m.m.  
Ved at gå ind på kalenderne på hjemmesiden kan du se hvad vi tidligere har lavet ved at gå baglæns i kalenderne og holde musen over de datoer du gerne vil læse om.  (Du behøver ikke klikke på datoen.) 

Spejderne er delt op i patruljer i aldersgrupperne.  Og aktiviteterne er tilpasset aldersgrupperne. 

Som en del af aktivitet indgår også fremstilling af frokost.  Hvad den består af afhænger af det øvrige program. Men den bliver normalt lavet over bål, og bliver lavet af årstidens råvarer. 
Udover det fælleskab der giver at spise det samme måltid, vil vi også give spejderne en færdighed i madlavning over bål. Vi prioriterer madlavning meget højt, og det er normalt en uddannet kok der står for instruktion. Vi fortæller om de råvarer vi bruger og giver instruktion i hvordan de skal behandles.  
Vi laver et meget varieret udbud af retter. Vi oplever at spejderne gerne vil spise også mere utraditionelle retter når de selv har været med til at lave det og har set hvordan det bliver lavet. 

Frokosten ligger normalt omk. Kl. 13. Nogle af spejderen vil så stå for oprydning og opvask andre vil fortsætte med aktiviteten.

Som afslutning på dagen samles vi igen i en cirkel

Vi fortæller om programmet for næste gang. 
OBS vi udlevere ikke sedler men forventer at alle går ind på hjemmesiden og læser om det der skal ske næste gang.  

Som afslutning synger vi sangen, ”Spejderbror”, men kun første vers. (Nr. 110 i ”VORES SANGBOG”)  

Slut 

Med spejderhilsen 

Lederne