Holmespejderne

Kontakt

Adresse: 

Pottemagertoften 203 A
8270 Højbjerg

Tlf. 7023 8270

(Indkørsel via Sadelmagertoften)

Åbent hus d. 4. maj 2013.

Holmespejderne

Vi er nogle spejderledere, der har startet en ny gruppe på ideen:

Alle aktiviteter foregår om dagen

 • Lørdag eller søndag i lige uger.  
 • Det foregår i dagslys. 
 • Børnene er friske. 
 • Der er tid til at fordybe sig
 • Vi lave mad på bål og spiser sammen.

Altid ude i naturen

 • Vi mødes altid ude og har alle vore aktiviteter der.
 • Vi oplever naturen, året rundt.

 

Spejderaktivitet:

Vi laver spejder aktiviteter for børn fra 3 år

Vi har delt spejderne op i 4 afdelinger

Familiespejdere for børn fra 3 - 6 år sammen med en forældre. Yngre søskende er også meget velkomne men aktiviteten er tilrettelagt efter spejdere fra 3 - 6 år. (Ældre søskende er også velkomne.) 

Mikrospejdere fra 6  - 8 år (fra 0 - 1 klasse)

Minispejdere fra 8 - 10 år (fra 2 - 3 klasse)

Juniorspejdere og troppen fra 10 - 15 år (Fra 4 klasse )

 

Eksempel på en normalt lørdag fomiddag med spejderaktivitet for mikrospejdere (6-8 år) hos Holmespejderne (OBS Familiespejderer er om søndagen):

Vi starter aktiviteten med at samles i en cirkel, og dagens program bliver gennemgået. Ofte synger vi også en sang. 

Vi leger en leg og går i gang med dagens aktiviteter. 

De aktiviteter vi laver spænder meget vidt, men de er tilpasset, at vi altid er ude. De aktiviteter vi laver om vinteren, vil derfor typisk indbefatte meget bevægelse. Hvad vi skal lave, vil altid være beskrevet inde på hjemmesiden for de næste par gange.  Vi tager også udgangspunkt i den natur, der omgiver os.

Af aktiviteter vi tidligere har lavet kan vi bl.a. nævne: Kanotur på Aarhus Å, orientering efter kort, øve brug og sikkerhed omkring dolk, m.m.  
Ved at gå ind på kalenderne på hjemmesiden kan du se, hvad vi tidligere har lavet ved at gå baglæns i kalenderne og holde musen over de datoer, du gerne vil læse om.  (Du behøver ikke klikke på datoen.) 

Spejderne er delt op i patruljer i aldersgrupperne.  Og aktiviteterne er tilpasset aldersgrupperne. 

Som en del af aktiviteterne indgår også fremstilling af frokost. Hvad den består af afhænger af det øvrige program. Men den bliver normalt lavet over bål, og bliver lavet af årstidens råvarer.
Udover det fælleskab der giver at spise det samme måltid, vil vi også give spejderne en færdighed i madlavning over bål. Vi prioriterer madlavning meget højt, og det er normalt en uddannet kok, der står for instruktionen. Vi fortæller om de råvarer vi bruger og giver instruktion i, hvordan de skal behandles.  
Vi laver et meget varieret udbud af retter. Vi oplever at spejderne gerne vil spise også mere utraditionelle retter, når de selv har været med til at lave det og har set hvordan det bliver lavet.

Frokosten ligger normalt omkring kl. 12. Nogle af spejderne vil så stå for oprydning og opvask, mens andre vil fortsætte med aktiviteten.

Som afslutning på dagen samles vi igen i en cirkel.

Vi fortæller om programmet for næste gang.
OBS: vi udleverer ikke sedler, men forventer at alle går ind på hjemmesiden og læser om det, der skal ske næste gang.  

Som afslutning synger vi sangen, ”Spejderbror”, men kun første vers. (Nr. 110 i ”VORES SANGBOG”)  

 

Om gruppen

Vi har et stort ønske om også at inddrage forældre i de enkelte aktivitetsdage i gruppen. 

At være spejder i Holmespejderne, kan også være et ekstra tilbud til de spejdere, der ikke vil nøjes med at være spejder på hverdage i en anden spejdergruppe.

Vi er i gang med alle de praktiske ting i forhold til at drive en spejdergruppe, så finder du ikke det du søger her på hjemmesiden, vil vi blive rigtig glade for at høre fra dig.

 

Kontingent 

Kontingentet er på 500 kr. for 4 måneder - Familiespejdere dog kun 750 kr. for et helt år (går fra 1/1-31/12) - Er dit barn på efterskole tilbyder vi et kontingent til kun 750 kr. pr. år, hvor spejderen har mulighed for at deltage i det omfang, som fri-weekender tillader. 

Hos Holmespejderne er alle ledere frivillige, hvilket vil sige at vi ikke får løn for vores arbejde, men vi synes det er sjovt, udfordrende og givende at udvikle børn og unge. 

Kontingentet bruges derfor til:

 • at betale for vores hytte,
 • tilskud til de mange aktiviteter, ture og lejre
 • uddannelse af vores  ledere
 • markedsføring
 • administration
 • at betale for udstyr m.v. 

Vi har mange ledere - vores mål er at have én voksen leder for hver 5 spejdere - da vi oplever en stor værdi for børnene med stor voksenkontakt, men også fordi det er sjovere at være frivillig leder, når man er mange om opgaverne. 

Andre kontingentsatser 

Er dit barn på efterskole tilbyder vi et kontingent til kun 750 kr. år hvor spejderen har mulighed for at deltage i det omfang som fri-weekender tillader. 

Ledere betaler 75 kr. pr. år 

Spejdere, hvor en af forældrene er leder, betaler 300 kr  pr. år. 


Kontingentet er fastsat af vores generalforsamling.

 

Tilskud til kontinget

Hvis du er i en økonomisk situation der gør, at du ikke kan betale for dit barns kontingent, har du alligevel mulighed for at give dit barn de gode oplevelser Holmespejderne kan tilbyde.

Vi vil først anbefale dig, at læse om muligheden for fritidspas på Aarhus kommunes hjemmeside. Holmespejderne er som forening godkendt til fritidspas ordningen. 

 

Hvis det ikke lykkes, så vil vi bede dig kontakte gruppeleder Ole Knudsen på 40 95 29 97,så kan vi sikkert finde en løsning, da vi har kontakt til flere fonde med mulighed for betaling igennem fondsmidler.

Vi vil nemlig gerne have dit barn med!

 

 

Vi ser frem til at høre fra dig.

Med spejderhilsen

Lederne

Kontakt [at] holmespejderne [dot] dk